O društvu

United Nations Global Compact (UN Global Compact) je največja globalna pobuda za družbeno odgovornost in trajnosti razvoj gospodarskih subjektov. UN Global Compact, ki je bil ustanovljen leta 2000 na pobudo Organizacije združenih narodov, združuje več kot 5000 podjetij in nevladnih organizacij iz 120 držav, ki pri svojem poslovanju in strateških usmeritvah spoštujejo 10 univerzalnih načel UN Global Compact s področja človekovih pravic, delavskih standardov, okolja in transparentnosti ter proti -korupcije.

Slovenska veja UN Global Compacta je bila ustanovljena 24. maja 2007 na pobudo prof. dr. Danice Purg, predsednice in dekanje IEDC-Poslovne šole Bled. Iz 16 ustanovnih članov, ki med drugim predstavljajo vodilno silo slovenskega gospodarstva, to so Adria Mobil, Elektronček, Esotech, Gorenje, HERMES SofLab, IEDC-Poslovna šola Bled, MIP, Petrol, Perutnina Ptuj, Riko, Sava Group, Salonit Anhovo, Trimo Trebnje, Vibacom in Vinska klet Goriška Brda, se je članstvo razširilo na 33 članov društva.

Osrednji cilj Slovenskega društva ZN za trajnostni razvoj je pomagati slovenskim podjetjem spoznati strateške priložnosti, ki jih kažejo prakse družbeno odgovornih podjetij in organizacij, ki se zavedajo pomena trajnostnega razvoja in družbene odgovornosti in na ta način povečati konkurenčnost slovenskih podjetij in konkurenčnost slovenskega gospodarstva.

Za dosego tega cilja, Slovensko društvo ZN za trajnostni razvoj sodeluje tudi z drugimi nevladnimi organizacijami v Sloveniji, pripravlja redna srečanja, okrogle mize, konference in individualna srečanja na temo človekovih pravi, delavskih standardov, okolja, transparentnosti in proti-korupcije, obenem pa podjetjem in organizacijam tudi svetuje na področju trajnostnega razvoja.

Za več informacij o Slovenskem društvu ZN za trajnostni razvoj, kliknite tukaj.
Za več informacij o svetovni organizaciji UN Global Compact in njenih načelih, kliknite tukaj.
  O društvuČlaniPartnerjiNoviceDogodki"Ethos"; antikorupcija